Stanje

Vlastimir Peričić: HARMONIJA I

Harmonija-IHarmonija-Ia

Udžbenik Harmonija I (prof. Vlastimira Peričića) zasigurno je jedan od najboljih i najstručnijih udžbenika iz harmonije koji je ikada napisan na ovim prostorima.

Autor Vlastimir Peričić – istaknuti kompozitor, prof. FMU, muzikolog i autor izuzetno vrednih univerzitetskih udžbenika i dopisni član Srpske akademije nauka i umetnosti.

 

72 strane (2004. god.)

Cena 600 dinara


Stanje

Vlastimir Peričić: HARMONIJA II

Harmonija-IIHarmonija-IIa

Udžbenik Harmonija II (prof. Vlastimira Peričića) zasigurno je jedan od najboljih i najstručnijih udžbenika iz harmonije koji je ikada napisan na ovim prostorima.

Autor Vlastimir Peričić – istaknuti kompozitor, prof. FMU, muzikolog i autor izuzetno vrednih univerzitetskih udžbenika i dopisni član Srpske akademije nauka i umetnosti.

 

86 strana (2004. god.)

Cena 600 dinara


REPUBLIČKO TAKMIČENJE MLADIH KLARINETISTA SRBIJE, Beograd 2013.

Stanje

I ove 2013. godine, tačnije 11. i 12. aprila, održano je u Beogradu Republičko takmičenje mladih klarinetista Srbije u organizaciji Zajednice muzičkih i baletskih škola Srbije. Takmičenje se održava tradicionalno svake druge godine. Najbolji mladi klarinetisti Srbije i njihovi pedagozi imali su priliku da pokažu svoj rad i svoja dostignuća.

Takmičenje je održano u koncertnoj sali MŠ “Dr Vojislav Vučković”. Mladi klarinetisti su se takmičili, zavisno od godina, u 5 kategorija:

PRETKATEGORIJA: rođ. 2002. god. i mlađi

I KATEGORIJA: rođeni 2000. godine i mlađi
II KATEGORIJA
: rođeni 1998. godine i mlađi
III KATEGORIJA: rođeni 1996. godine i mlađi
IV KATEGORIJA
: rođeni 1994. godine i mlađi

Takmičare je ocenjivao inostrani stručni žiri u sastavu: Stefano Karzili – Italija, Vedran Tuce – BiH i Andrej Zupan – Slovenija.


REZULTATI TAKMIČENJA MLADIH KLARINETISTA 2013:

pdf-vinjetaPRETKATEGORIJA. Laureat je Miloš Zeljković, klasa profesora Radivoja Lazića, MŠ “Kosta Manojlović“, Zemun, koji je na ovom takmičenju jedini dobio 100 poena od svih članova žirija.

pdf-vinjetaI KATEGORIJA. Laureat je Nebojša Brkić, klasa profesora Aleksandra Antonijevića, MŠ “Kosta Manojlović“, Zemun.

pdf-vinjetaII KATEGORIJA. Laureat je Nikola Marjanov, klasaprofesora Lazara Kondića, MŠ iz Vrbasa.

pdf-vinjetaIII KATEGORIJA. Laureat je Vukašin Gogoš, klasa profesora Alberta Alfeldija, MŠ “Jovan Bandur“, Pančevo.

pdf-vinjetaIV KATEGORIJA. Laureat je Milica Jovanović, klasa profesora Radivoja Lazića, MŠ “Kosta Manojlović“, Zemun.


ZAVRŠNI KONCERT LAUREATA REPUBLIČKOG TAKMIČENJA I URUČENJE VREDNIH NAGRADA

Posle završnog svečanog koncerta laureata Republičkog takmičenja mladih klarinetista Srbije, takmičare i publiku pozdravio je direktor takmičenja Dragomir Bratić, a potom i svi članovi žirija. Stefano Karzili  je mladim klarinetistima od srca čestitao na postignutim rezultatima i uručio im vredne nagrade sponzora ovog takmičenja.
Milos-&-Carsili

Najvredniju i najznačajniju nagradu, klarinet marke „L.A.Ripamonti“, dobio je Laureat pretkategorije, Miloš Zeljković, iz klase profesora Radivoja Lazića, učenik MŠ “Kosta Manojlović“ iz Zemuna, koji je na ovom Republičkom takmičenju jedini dobio 100 poena od svih članova žirija.Nagrade sponzora dobili su i laureati: Nebojša Brkić (6 kutija trski marke Marca) i Milica Jovanović (sat marke Citizen), oboje iz MŠ “Kosta Manojlović“, Zemun; Vukašin Gogoš (usnik marke Licostini) iz MŠ “Jovan Bandur“, Pančevo i Nikola Marjanov (…) iz Muzičke škole iz Vrbasa.